Wij zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 16:00 (maandag gesloten.)

Vacature: Gediplomeerd dierverzorger bij Wijkboerderij Wachterlied

DROOM JIJ van een baan als dierverzorger op een duurzame plek, vol in ontwikkeling, midden in de stad?
Vanwege het vertrek van één van onze medewerkers zijn wij op zoek naar een:

Gediplomeerd dierverzorger

voor 8-20 uur per week
Wijkboerderij Wachterlied is een drukbezochte, compacte kinderboerderij in het hart van de Erasmusparkbuurt in het Amsterdamse Bos en Lommer. De kinderboerderij biedt bezoekers uit de buurt zes dagen per week de gelegenheid tot een vrijblijvende en laagdrempelige wijze van recreatie en ontspanning door middel van de aanwezige dieren, moestuin en (duurzame) activiteiten.


De Wijkboerderij ontwikkelt zich, in nauwe samenwerking met het naastgelegen Wachterliedpaviljoen en onder de noemer KIEM, als plek waar kennis over energietransitie, duurzaamheid en voedseltransitie wordt overgebracht. Zo laten we zien hoe je duurzaam kunt koken met een zonnepaneel of zonneoven. Ook bouwden we een oude schaftwagen om tot duurzame off grid keet, waar kinderen spelenderwijs leren hoe ze de elementen kunnen inzetten om schone energie op te wekken en te bewaren. We zijn een NME-locatie en bieden onze lessen aan basisschoolleerlingen komende jaren verder uit. In ons kindergroencafé, dat we in het najaar van 2021 zijn gestart, wordt zo veel als mogelijk lokaal, in bulk en biologisch ingekocht. Op de kaart staan gerechten bereidt met ingrediënten afkomstig van de boerderij en het plantsoen: van kwartelei tot geraniumblaadje.


We zijn op zoek naar een gediplomeerd dierverzorger die het leuk vindt om samen met ons verder aan het Kiem-concept te bouwen en het concept ook tijdens je werkuren op de boerderij uit te dragen. Dit doe je bijvoorbeeld door wat wol of eetbaar groen tijdens je werkdag neer te leggen en hier wat uitleg over te geven aan onze bezoekers. Daarnaast verzorg je, in nauwe afstemming met de beheerders, de dieren. Je maakt verblijven schoon, controleert en verzorgt de dieren, dient medicatie toe, delegeert aan de vrijwilligers en stagiairs, ontvangt bezoekers, en helpt om activiteiten mede te organiseren. Je bent bereid te werken volgens de principes van het Kwaliteitsbewijs Kinderboerderijen, op de manier waarop wij deze voor onze boerderij hebben uitgewerkt. Je werkt zelfstandig en, voor wat betreft het Kiem-concept, nauw samen met de beheerders van het naastgelegen buurthuis/kindcentrum het Wachterliedpaviljoen. Je bent bereid om eens in de twee weken een weekenddag te werken.

Wat vragen we?
Je bent…
* minimaal in het bezit bent van een diploma dierverzorging (minimaal MBO 3). Kandidaten met een diploma diermanagement of beheerder kinderboerderijen worden ook van harte uitgenodigd om te solliciteren. Het heeft geen zin om te solliciteren als je niet in het bezit bent van een diploma op het gebied van dierverzorging/beheer/ diermanagement.
* goede organisatorische kwaliteiten hebt
* stevig in je schoenen staat en open, vriendelijk en tactvol bent
* organisatiesensitief bent, vooruit kan kijken en kansen ziet
* accuraat, kwaliteitsgericht en kostenbewust bent

Wat bieden we?
* een goed salaris, op contractbasis of als zzp-er
* veel flexibiliteit
* een plek in een gezellig team, die de locatie de komende jaren verder ontwikkeld

Geïnteresseerd?
Dan komen we graag met je in contact. Mail je motivatie en curriculum vitae naar Mariska van der Sluis via Mariska@thuismakerscollectief.nl. Bij vragen kun je ook contact met haar opnemen via 0653910318.
crossmenu