Wij zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10:30 tot 16:00 (maandag gesloten.)

Nieuwe haan, kippen & een kwartel

Wijkboerderij Wachterlied heeft nieuwe kippen! Eén haan met 5 hennen. De Gallus Gallus Domesticus oftewel de Brabanter.

Wist je dat grijs niet bestaat in de dierenwereld? Dat noem je blauw. We hebben dus nu 4 blauwe kippen. De haan valt ook onder de kleur blauw, je zou het ook bont kunnen noemen en dan één witte hen en één zwarte hen. Drie leden van de nieuwe familie zijn van 2020 en drie leden zijn van 2019. De haan mogen we nu Arie noemen, Arie heeft een behoorlijke harde kukel. Wel een hele mooie kukel vind wij.

We hebben ontdekt dat de haan erg nerveus wordt van zijn eigen kukel op film, hij schiet dan meteen in de verdediging en kukelt hard mee.

Ze beginnen aardig te wennen, je ziet wel als je het hok inkomt dat Arie op scherp staat en zijn dames strak in de gaten houdt en beschermt. Ze zijn dol op versgeplukte madeliefjes, Oost Indische kers en vogeltjes kruid. Gelukkig hoeven we niet ver te lopen om deze te plukken. Het staat allemaal achter in het veldje op de boerderij, waar je ook het nieuwe moestuintje vind.

meneer kwartel

Ook hebben wij nu al een tijdje een meneer kwartel erbij, hij komt uit Haarlem vandaag bij een stadsboerderij bij een oud-collega van mij. Zijn vriendin was overleden en hij was eenzaam alleen net zoals onze dame. Hij was eerst erg nerveus en de hele dag aan het roepen. Jennifer die zei nog dat nu eindelijk de schreeuwende parelhoenders een mooi onderkomen hadden en het stil was, dan hebben we nu ineens een herrie-kwartel! Maar hij wordt al wat rustiger en onze dame is erg van hem onder de indruk.

Meer nieuws

Blijf hier op de hoogte van wat er bij de wijkboerderij gebeurt
crossmenu